sobota 31. července 2010

*Cristina*

Zdravím vás všechny, milé tvořilky.
Jak tak koukám, tak mě asi přepadlo nějaké tyrkysové období :-)) Sice neplánovaně, ale přece vznikl další tyrkysový náhrdelník. Objednala jsem si paměťový drát na náhrdelníky. Samozřejmě jsem ho znala na prstýnky a náramky, ale nevěděla jsem, že se dělá i na náhrdelníky.
Takže vyzkoušet ho byla prostě povinnost :-))
Pěkně jsem se u něj vyvztekala, protože ve chvíli, kdy jsem ho měla těsně před dokončením, mi vyzklouznul z ruky a skoro celý se vysypal na zem. Myslela jsem, že zešílím - určitě mi všechny rozumíte :-)) Trochu jsem ještě ke všemu tápala jak byl vlastně původně navlečený. No snad se zadařilo.
Krásný víkend všem!!



Pokud by měl někdo zájem, zakoupit si ho může v mém
E-SHOPU a nebo TADY



neděle 25. července 2010

Pokus

Tak si tak večer ležím...a přemýšlím jaké papírové korálky ještě vyrobit a napadlo mě zkusit je trochu ozdobit. A dneska jsem to hned vyzkoušela - dopadlo to takhle. Není to úplně tak jak bych si představovala, musím to ještě dopiplat.



Papírová "Consuela"

Včera jsem zase motala pár papírových tyrkysových korálků. Tentokrát na ně padl list ze starého kalendáře. Původně jsem si ty obrázky z kalendáře schovala s tím, že je jednou zarámuju a pověsím. Jenže už pár let ho přehazuju z místa na místo a nic. A teď mě napadlo zkusit z něj korálky - ten papír je pěkně pevný. No a jak to dopadlo vidíte dole :-)) Takže ode dneška - všechny staré kalednáře ze zdí KE MNĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚ !!!!!! :-)))





úterý 20. července 2010

Výherce soutěže

Nebojte, nebojte nezapomněla jsem na Vás, jen jsem včera moc nestíhala.
Sice jsem napsala, že papírové korálky s notičkama získá jeden z autorů příspěvků,
ale protože Vás bylo jako šafránu (asi si se mnou nikdo nechce povídat či co :-)) rozhodla jsem se, že korálky dostane každý !!
Takže Zuzi i Helenko, napište mi na e-mail zdenri@seznam.cz Vaše adresy, ať už korálky mohou letět k Vám. Jen nevím co s Marií ze Španělska :-))

neděle 18. července 2010

A ještě trochu zelené...

Tomule náramku jsem dala jméno Luisa. Nevím proč, prostě mě to tak napadlo a je to další bratříček do řady vintage náramků z tohoto víkendu..



Náramky - pokračování

Jak jsem slíbila, dneska dodávám zbytek prozatím hotových náramků, další v jiných barvách jsou připravené.
A venku prší krááááááásněěěěěěěěěěěěěěěěěěě !!! Paráda







Vintage náramky

Dnešek byl po dlouhé době den, kdy bylo příjemně - rozumějte méně než 30 stupňů :-)) A tak ještě teď večer mám okno dokořán, sleduju v televizi koncert ve skalním městě Petra na počest nedožitých narozenin Luciana Pavarottiho (mimochodem úžasný) a snažím se tvořit zas něco z korálků. Přišly mi úžasné směsi perliček a tak se rodí taková vintage sada náramků. První jsou v tónech hnědo-červená, růžová, vínová.
A jak tak na ně koukám, asi k nim dodělám i naušnice a náhrdelníky, přímo si o to říkají.

Tady je první vlaštovka, zbytek musím nafotit až zítra až bude nějaké slušné světlo.
Dobrou noc všem ....



neděle 11. července 2010

Ještě jednou kapesníčky

Tak mi to nedalo a udělala jsem ještě jeden obal na krabičku papírových kapesníčků. Na dozdobení jsem použila svoje milované květy hortenzií.









sobota 10. července 2010

Možnost nákupu

Pokud by měl někdo z návštěvníků zájem si takový box také vyrobit, materiál na něj si můžete zakoupit v mém e-shopu. Modrá vlnitá lepenka, kostičkovaná modrá stuha nebo kytičky vhodné na ozdobu boxu jsou Vám k dispozici

Tissue box - tutorial

Zdravím Vás všechny, mé milé návštěvnice.
Venku je horko k padnutí, který opravdu, ale opravdu nesnáším. A tak jsem zalezlá doma a můžu si v klidu tvořit :-) A jak si tak brouzdám po netu, na jednom z blogů mé oblíbené španělské tvořilky MARIA DEL CARMEN se mi líbil nápad na tenhle obleček na box s papírovými kapesníčky. Snad mi to Maria promine, ale prostě jsem to musela hned zkusit taky :-)
Tak tady máte krátký návod, musela jsem trochu improvizovat, tak snad se třeba bude někomu hodit. A asi to vyzkoušíme po prázdninách s děvčaty na našem pravidelném holčičím tvoření.



1) nastříháme si (v mém případě z barevné vlnité lepenky) obdélníčky dle velikosti jednotlivých stran krabičky s kapesníčky. 2 menší a 2 delší na boky a 1 větší na vrchní stranu. Každý kousek by měl velikost boku krabičky přesahova na každé straně cca o 3mm



2) jednotlivé kousky lepenky po okrajích prodírkujeme - vrchní díl kolem dokola, ostatní díly po třech stranách. Můžete to dělat děrovačkou, ale do té mé se mi bohužel lepenka nevešla, takže nastal plán B - dírky jsem dělala průbojníkem (snad se to tak jmenuje :-), ženská si musí umět vždycky poradit)



3) na vrchním díle ostým nožíkem vyřízněte otvor odpovídající otvoru na krabičky s kapesníčky



4) jednotlivé díly spojíme propletením dírek stužkou, šňůrkou či jiným materiálem. Aby se mi toto lépe provádělo (stužka se třepí), její konec jsem stáhla a omotala izolepou - vypadala jako konec tkaničky do bot - a lépe se tak protahovala dírkami





5) No a tady už je hotový výsledek :-))





sobota 3. července 2010

Soutěž

A abych nebyla pozadu za ostatními děvčaty, ráda bych Vás za návštěvu mého blogu taky trochu odměnila. A tak každá z Vás, která zanechá alespoň malý komentář u předchozího příspěvku, se zúčastní slosování o balíček 20 ks těchto hudebních papírových korálků.
Ještě mě teď Zuzka přivedla k tomu, že jsem vlastně nenapsala do kdy soutěž trvá. Takže do konce příštího týdne, tj. do 18.7.

Noty kam se podíváš....

Dneska mě asi milovníci hudby a klavírního umění nebudou mít moc v lásce, ale já jsem prostě nemohla odolat pokušení :-)
Napadlo mě udělat moje milované papírové korálky z notové partitury. Tak jsem nelenila a ještě hned včera jsem zaběhla do prvního antikvariátu. Koukali na mě sice trochu divně, když se mě zeptali jestli chci Smetanu, Dvořáka či něco jiného a já jim odpověděla, že to je jedno, že to stejně rozstříhám... :-))) A tak pan vedoucí nakonec donesl toto:





Klavírní škola z roku 1918. Doma nevěřili vlastním očím, co to zas domů vleču :-))



Takhle to vypadlo nějak na půl cesty...



No a tady je konečný výtvor. Ještě jsem je zapomněla nalakovat, tak to musím rychle napravit.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails