úterý 29. prosince 2009

Tea bag holder

Tak jsem se trošku inspirovala a prostě musela použít alespoň pár kytiček, které mi nedávno dorazily. Květy hortenzií jsou na přáníčka prostě supééééér. A tohle pouzdro na čajové sáčky lze darovat jako malou drobnou pozornost. :-)



dáreček :-)

Vánoce jsou za námi a já jsem kromě dárečků obdržených měla radost i z dárku, který jsem si tak trochu nadělila sama. Objednala jsem si z USA extrudér na FIMO a konečně jsem se dostala k tomu ho vyzkoušet. Tady jsou mé první pokusy. Jak jinak - mám z nich radoooooost :-)









pondělí 7. prosince 2009

Další věnečky

O víkendu jsem dělala ještě pár věnečků pro několik opozdilců, kteří si vzpomněli řekla bych více než na poslední chvíli.. :-) První je svícínek, byl trochu problém ho nafotit, vypadá,že je placatý, ale je vlastně ve vínovém květináči plném florexu.





sobota 5. prosince 2009

Barokní svíčky

Ahoojky všichni,
tak dneska jsem konečně vyrazila k účasti na plánovaném workshopu na ručně vyřezávané barokní svíčky. Původně jsem měla jet už minulý týden, ale "nějak" jsem zaspala a už jsem nestihla do Prahy dojet. Takže jsem si dnes dala malé opáčko.
Workshop se konal v prostorách Kláštera dominikánů v Praze na Starém Městě. Musím říct, že už cesta sem je zážitek. Ty uličky a domy... má to super atmosféru.



Všechno bohužel (vlastně pro mě bohudík)dopadlo tak, že jsem na workshop dorazila tentokrát sama, takže jsem úúžasnou a milou paní "vyučující" měla jen sama pro sebe !
A pak jsme se na to vrhly. Ruce se mi třásly, tréma veliká, ale nadšení bezmezné.
Parafinový základ svíčky se máčí v několika barevných horkých voskových lázních (může jich být až 35 ! ) Mezi každou barvou se smočí v ledové vodě, aby vrchní vrstva rychle ztuhla.



A pak se musí docela spěchat, protože svíčka rychle chladne a pak už by s voskem nešlo pracovat - řezat, ohýbat, tvarovat.. Do svíčky se dělají ostrým nožem zářezy, při kterých se v řezu ukáží jednotlivé barevné vrstvy. Odříznuté části různě tvarujeme a ohýbáme..
A tady už jsou mé první svíčkové pokusy. Je tam spousta nedokonalostí, občas jsem řízla víc nebo míň než jsem měla, ale mám z nich táááááááááákovou radost !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails