neděle 29. ledna 2012

Něco pro odpolední mlsání

Minulý týden jsme měli v práci dvojitou oslavu a kolegyně přinesla tuhle dobrotu. Tak jsem si hned řekla, že ji musím taky vyzkoušet. Dokonce jsem někde četla, že kdo neochutnal BEBE střechu, ten jako by nebyl :-)) . A určitě je to pravda, takže kdo by to chtěl také vyzkoušet, dole je recept. Je to v podstatě jednoduché, takže to zvládne každý :-))


Potřebujete:
150g moučkového cukru
200g másla
2 balení jemného tvarohu
2 lžíce rumu
1 balíček světlých sušenek BEBE
1 balíček tmavých sušenek BEBE
2 banány
2 balíčky čokoládové polevy

V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaŕoh i rum a vyšlehejte.
Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky - měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé. Na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému. Na něj naskládejte druhou vrstvu sušenek obráceně, tak aby na tmavé vždy ležela světlá. Poté rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.
Vezměte alobal za delší strany a přiklopte je k sobě tak aby se sušenky spojily do střechy. Střechu dejte ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí ho polijte čokoládovou polevou a nechte opět v lednici ztuhnout. Nejlepší je nechat v lednici přes noc, aby zákusek zvláčněl a sušenky nasákly z tvarohového krému. A pak už jen krájet na řezy a nechat si chutnat! :-)))

Žádné komentáře:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails